Evenimente - Proiecte


“CREEAZA SI TRAIESTE VIATA PE CARE O IUBESTI”

INVITATIE

Clubul MIRACOLUL IUBIRII va invita la CELEBRARE:

In premiera absoluta in Romania

YOUR IDEAL LIFE “CREEAZA SI TRAIESTE VIATA PE CARE O IUBESTI”

Amfitrion: actrita Manuela Golescu

Sambata, 13 februarie 2010, orele: 11.00-17.30
Club UNITER, Piano Restaurant LE TEATRE

Oferta promotionala: NUMAI 99 lei!

Si 25% discount pentru cine are min un invitat plus!

Clubul MIRACOLUL IUBIRII, initiat si gazduit de Fundatia GOLESCU, va invita sa celebrati VIATA, prin participarea la un eveniment inedit si extraordinar:

Workshop-ul: “CREEAZA SI TRAIESTE VIATA PE CARE O IUBESTI”

Workshop-ul este sustinut de Manuela Golescu, actrita de teatru si film, realizator, producator si moderator de televiziune, cu o bogata experienta in arta transformarii fiintei prin comunicare, dobandita in Romania si Statele Unite, acreditata prin Diploma Europeana de Trainer of Trainers.

Viata ta este un Dar si merita sa-l pretuiesti si sa-l celebrezi! Stii cum arata Viata Ta, Viata pe care o Iubesti si vrei sa o Traiesti cu Adevarat?

Uneori, iti e teama sa vezi cum arata VIATA TA IDEALA! Si chiar daca ai indrazni, ramane doar o idee buna. Cum ar fi nu numai sa-ti imaginezi, dar chiar sa ai acces sa o implinesti?!

Intr-o atmosfera de mare inspiratie creativa, un spatiu de eleganta si rafinament, LE TEATRE este cel mai potrivit loc sa dai Sansa Creatorului din tine sa intre in actiune. Vei fi uimit de descoperirile talentului pe care inca nu l-ai folosit in viata ta, fie in relatii, familie, job, timp liber, vacanta, hobby, etc. Vei fi uimit ca poti Creea si Trai Viata pe care o iubesti, Viata care iti face Inima sa cante!

Program Workshop:

Atentie, locuri limitate! Cu rezervare la 0721 246 931 sau pe e-mail, se poate plati si la venire, cu 15 min inainte de incepere.

ESTI CREATORUL PROPRIEI TALE VIETI!

Posterele create vor fi incluse intr-o expozitie mediatizata impreuna cu autorii lor, pentru cei interesati. Sensul este acela de a da curaj tuturor, de a descoperi Talentul de Creator, indiferent de domeniu. Dar mai ales, de a avea Curajul in a-ti Crea Viata pe care o Iubesti si Vrei sa o Traiesti cu Adevarat!

Este o zi pe care nu o vei uita niciodata!. Vei pleca fericit si implinit, cu increderea ca, dincolo de Creatorul Suprem care Te-a Creat, esti Tu, Creatorul! Si e doar Alegerea Ta sa Creezi Viata pe care o Iubesti si Vrei sa o Traiesti cu-adevarat!

Echipa YOUR IDEAL LIFE

Info: mob. 0721 246 931

www.golescu.ro

Piano Restaurant LE TEATRE Str. George Enescu, 2-4, sector 1
(in spatele Bisericii Albe) www.clubuniter.ro

 

INVITATIE la CELEBRARE

160 de ani de la nasterea marelui poet national MIHAI EMINESCU

FUNDATIA GOLESCU

va invita la Recitalul Mihai Eminescu sustinut de actrita Manuela Golescu

Cu ocazia

vernisajului EXPOZITIEI NATIONALE “Porni Luceafarul”, luni 11 ianuarie 2010, orele 15.00, la Palatul Parlamentului, Sala “Constantin Brancusi”,

str. Izvor, nr. 2-4, sect. 5, Bucuresti.

Organizatori: Gruparea Colectionarilor de Medalii si Insigne “Mihai Eminescu” a SOCIETATII NUMISMATICE ROMANE si CAMERA DEPUTATILOR, Serviciul pentru ambietare si expozitii, Secretariatul general al Camerei Deputatilor.

Expozitia prezinta colectii de medalii, plachete, insigne, pictura, cartofilie, carte veche si alte materiale dedicate lui Mihai Eminescu, apartinand celor 34 de expozanti din Bucuresti si din tara.

Expozitia va fi deschisa in perioada 11-31 ianuarie 2010, la Palatul Parlamentului, Sala “Constantin Brancusi”.

Va dorim un an 2010 cu sanatate si prosperitate si va asteptam la eveniment!

Cu respect,
Manuela Golescu
Presedinta Fundatiei GOLESCU.
www.golescu.ro, mob.: 0721 246 931


CD-ul “luminile iubirii” la Bookfest 2009

Sambata, 20 iunie 2009, ora 18.30, la standul editurii Sophia, pavilion 14 Romexpo

Eveniment organizat de Fundatia GOLESCU, Editura SOPHIA si Bookfest

Actrita Manuela Golescu va invita la lansarea CD-ului “luminile iubirii” in cadrul de mare inspiratie al Targului International de Carte Bookfest 2009, unde va sustine un Recital de poeme crestine de iubire, semnate de poeta Maica Teodosia Zorica Latcu.

CD-ul “luminile iubirii” este unic ca gen, iar acordurile de chitara ce potenteaza versurile, transmit imediat sufletului o stare de liniste, pace sufleteasca si bucurie, de care avem atat de mare nevoie. Informatii pe www.golescu.ro, sectiunea Proiecte, unde puteti asculta fragmente de pe CD.

Recitalul va fi urmat de o sesiune de dedicatii cu autograf pentru aceia care vor fi prezenti la eveniment.

Actrita Manuela Golescu ne spune: “Sunt fericita sa particip la un Targ de Carte atat de important, unde pot intalni si cunoaste oamenii iubitori de arta si cultura, pot impartasi idei si experiente care ma imbogatesc in orice moment. In acelasi timp sunt mandra sa promovez opera de geniu a Maicii Teodosia, poeta mistica prin excelenta, interzisa de comunisti, fiica duhovniceasca a marelui intelept Arsenie Boca, ce a platit scump creatia sa prin jertfa din inchisoarea comunista.

Despre poemele Maicii Teodosia, parintele Teofil de la Sambata spunea ca “sunt darurile lui Dumnezeu, revarsate peste lume, prin Maica Teodosia, pe care a ales-o Cerul sa bucure pamantul”.

De aceea va astept cu mult drag la o Sarbatoare a Spiritului, sa fim impreuna!

Multumesc pe acesta cale tuturor organizatorilor, directorului Bookfest, dl. Cristian Juncu, echipei editurii Sophia, condusa de d-na Mihaela Voicu si dl. Nicolae Ghincea si tuturor celor care trudesc pentru Arta, Cultura si Spiritualitate, stiuti si nestiuti. Si nu in ultimul rand, Mariei Sale, Publicul!

Va invit sa ne reamintim sa tinem prezenta in gand si fapta Porunca Iubirii, mai ales ca ne aflam in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Si inchei cu ceea ce spunea Sf. Apostol Pavel in epistola 1 catre Corinteni, care este si motto-ul CD-ului “luminile iubirii”:

De-as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt”.

Actrita Manuela Golescu va fi prezenta la standul Editurii Sophia, pavilion 14, de vineri pana duminica, la Bookfest, pentru a se intalni cu vizitatorii si a le oferi dedicatatii cu autograf. Va asteptam cu nerabdare!

Clubul Miracolul iubirii (MI) - 17 mai 2009

Clubul este un context extraordinar in care oamenii se intalnesc, comunica idei, impartasesc experiente, creeeaza proiecte impreuna si, prin intermediul valorilor comune, creeaza parteneriate si chiar cupluri.

Primul eveniment spectacolul "luminile iubirii", lansat la deshiderea Festivalului International de recitaluri dramatice, in 10 aprilie 2009, a reunit peste 100 de oameni din mai multe tari, care au creat prietenii si au impartasit cine sunt ei cu-adevarat.

  A urmat o intalnire a echipei cubului si a prietenilor, duminica 17 mai 2009, la Pitti Cafe in Bucuresti. A fost o bucurie pentru invitati, cu un timp de calitate petrecut impreuna, cu momente live prezentate de artisti profesionisti, cu sentimentul ca nu suntem singuri, si ca fericirea este chiar acum, cand creezi sa fie. Au fost momente emotionante de recunoastere a membrilor echipei, a familiilor lor si a invitatilor.

Participantii au fost incantati sa stie ca acum exista o echipa responsabila care sa-i tina la curent cu toate intalnirile, evenimentele, iesirile in afara Bucuestiului si sa petreaca impreuna in Clubul MI. Iubirea este vitala pentru fiecare si cum se reflcta ea in fapte, Clubul MI va va tine la curent. Membrii clubului vor avea acces la informatii, astfel sa poata participa si sa se bucure mereu in a fi impreuna.

----------------------

Club: Miracle of Love

It is a fantastic context where people are together, enjoying for their projects, ideas, cuples, sharing who they are for the others. People who participated at the launching of the club shared that it is so great that they are a part of a project, spending a great quality time together, expressing themselves. The members will have the informations on the websie of the club, hosted by GOLESCU Foundation.


Invitatie targ cadouri - 2 - 5 aprilie 2009

FUNDATIA GOLESCU
va invita la Palatul Copiilor, ce va gazdui din 2 pana in 5 aprilie 2009 expozitia "Primavara cadourilor", de unde poti fi cumparate cadouri de Pasti pentru cei dragi.

Aici veti putea asculta si cumpara CD-ul "luminile iubirii".
Intrarea gratuita. Program de vizitare 11-19. Va asteptam cu drag!

Cateva fragmente de melodii extrase de pe CD-ul "luminile iubirii":

luminile iubirii

1. facere

2. acatist

8. te port in mine

9. urme

16. in catuse

17. hoinar

22. dragoste

luminile iubirii

Invitatie - 12 februarie 2009

INVITATIE
FUNDATIA GOLESCU
va invita la a doua lansare a CD-ului
“ luminile iubirii ”
poeme ale Maicii Teodosia
cu actrita Manuela Golescu
in dialog cu muzica, Radu Miculita – chitara clasica

coperta cd


joi, 12 februarie 2009, orele 17.30
Libraria Sophia, str. Bibescu Voda, 19, Bucuresti
Lansarea va fi urmata de un recital de poezie si muzica, selectie de pe CD, cu actrita
Manuela Golescu si muzicianul Radu Miculita, chitara clasica.
Va asteptam cu drag!CD-ul “ luminile iubirii “ va prilejui o suita de lansari succesive, in spatii diverse, care
sa ofere oamenilor comunicare si apropiere, prin emotia artei, in special a poeziei si
muzicii, si iubirea ce lumineaza sufletul. Si atunci, am putea descoperi ca cine suntem si
viata noastra sunt bucuria de a darui si o imensa iubire.
CD-ul “luminile iubirii” este unic si inedit si cuprinde o selectie din poemele crestine de iubire ale Maicii Tedosia Zorica Latcu, scrise inainte si dupa ce a devnit calugarita. Sunt 23 de poeme in interpretarea actritei Manuela Golescu, in armonii de chitara clasica, de Radu Miculita.
Iubirea este prezenta aici in nuante diverse: iubirea sufletului, iubirea casta dintre el si ea, iubirea ingerului, iubirea de rai, iubirea Maicii Domnului si a Fiului Sau, iubirea lui Dumnezeu.
Maica Teodosia, interzisa de comunisti, una dintre cele mai mari poete ale literaturii
moderne romanesti, trecuta la cele vesnice in 1990, a lasat opera sa mostenire marelui duhovnic, Teofil de la Sambata.
Despre poemele Maicii Teodosia, Parintele Teofil spunea ca “sunt darurile lui
Dumnezeu, revarsate peste lume, prin Maica Teodosia, pe care a ales-o cerul sa
bucure Pamantul.”

Informatii pentru presa

 

despre "luminile iubirii"

Acest CD este o continuare a primului CD “ Te port in mine”, dialog intre poezie si muzica religioasa , cu actrita Manuela Golescu si corul teologic Harisma, lansat mai intai la New York, de Craciun, in 2000 si apoi in Romania si Los Angeles, inclusiv in varianta de limba engleza, intre 2000 si 2003.

Frumusetea poemelor incluse pe CD, selectate de Prea Cuviosul Arhimandrit Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, scrise de calugarita Maica Teodosia Zorica Latcu, a cucerit auditoriul. Asa incat, la cererea iubitorilor de poeme crestine, CD-ul “ luminile iubirii” vine ca un al doilea , cu poeme de iubire ale Maicii Teodosia, care sa incante sufletul drag cu IUBIRE- Izvor de Frumuseti”.

Manuela Golescu, intr- un interviu, il intreba pe Parintele Teofil ce inseamna iubirea. Raspunsul a fost: “ Ce inseamna pentru mine iubirea? Iubirea inseamna pentru mine ceea ce trebuie sa insemne pentru toti: mai intai de toate, credinta noastra crestina este o credinta care se poate numi credinta iubirii, religia iubirii, crestinismul este religia iubirii.

A fost intrebat Domnul Iisus, care e cea mai mare porunca si a raspuns: “ Sa iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta.” Aceasta e cea dintai si cea mai mare porunca, iar cea de- a doua, asemenea acesteia:
“ Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.”

Porunca iubirii trebuie respectata, pentru ca ea duce la fericire. Exista o legatura intre iubire si fericire. Iubirea e fericire. Cei ce iubesc sunt fericiti. Cei ce nu iubesc, nu au fericirea iubirii.”

Poemele maicii Teodosia, scrise in prima jumatate a secolului 20, interzise in perioada comunista, au fost publicate, din fericire, datorita parintelui Teofil de la Sambata, in 2000, in volumul “ Poezii”, la editura Sophia.

Despre poemele Maicii Teodosia, trecuta la cele vesnice in 1990, parintele Teofil spunea ca “ sunt darurile lui Dumnezeu, revarsate peste lume, prin Maica Teodosia Latcu, pe care a ales- o cerul sa bucure pamantul.”

Maica Teodosia, poeta mistica de o mare profunzime artistica si o bogata experienta spirituala, atinge dimensiunile poeziei, potrivit conceptiei lui Aristotel: una catarhica, de purificare a spiritului, a partilor irationale ale sufletului, si cealalta mistica, de cultivare a virtutilor umane in care spiritul ajunge la starea de emotie estetica si dobandeste placerea extatica ( extazul artistic).

“ In experienta marilor mistici crestini, la Sfantul Grigorie de Nazianz, la Sfantul Efrem Sirul, Sfantul Simeon Noul Teolog, poezia era una dintre cele mai adecvate forme de a exprima si experimenta starea ascetica si starea mistica experimentata. Aproape toata traditia cultica crestina, de la Apostoli si pana in prezent, a fost creata sub forma imnografica. Asa incat, se poate spune ca poezia, in esenta si forma ei, poate sa exprime o stare de rugaciune, de urcus a spiritului uman spre culmile Absolutului.” ( Pr. Cornel Toma).

“ Fiecare ascultator isi va imbata sufletul in mireasma de lumina divina ce se revarsa din versurile ei. A asculta poeziile Maicii Teodosia inseamna a inota in lumina, a te imbata de fericire, a ramane uimit in fata tainei iubirii si a frumosului divin. Intr- un cuvant, a asculta poeziile Maicii Teodosia inseamna a te intalni mai usor si in fiecare clipa cu Dumnezeu.

Rugam pe Bunul Dumnezeu sa o odihneasca in imparatia luminii si a iubirii, iar pe cei care o asculta sa o pretuiasca si sa o aprecieze ca pe una dintre cele mai mari poete ale literaturii moderne romanesti.” ( Pr. Cornel Toma, postfata volum “ Poezii”, editura Sophia).

Si ca o exemplificare, in viziunea Maicii Teodosia, iubirea e mai mult decat o stare, un sentiment, o virtute: iubirea e o taina; iubirea e Dumnezeu. In acest fel poeta mediteaza, contempla pe marginea iubirii, in tacere sau negraire.

“ Cuvintele pe care nu le- am spus,
Sunt tot atatea trepte ce pogoara,
Cu sufletul tot mai adanc m- am dus,
Pe treptele tacerii, ca pe- o scara.

Ca- ntr-un cuprins de pestera boltit,
M- am coborat in lumea nerostirii,
Si- n cutele de piatra i- am gatit,
Acolo-n fund, un ascunzis Iubirii.

Cuvintele pe care nu le- am spus,
Sunt tot atatea trepte de tacere:
Adanc in mine, mai adanc m- am dus,
Acolo, unde orice vorba piere.

De- acolo, din limanul necuprins,
Din lumea fara mal a nerostirii,
Pe treptele tacerii s- au prelins
Din ascunzis, luminile iubirii.”

Centru de presa

FUNDATIA GOLESCU, intemeiata in mai 1997, la initiativa actritei Manuela Golescu, este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit, dedicata dezvoltarii de asociatii si aliante internationale, cu organizatii angajate in impactul comunitatilor si culturilor, astfel incat acestea sa devina, in mod dinamic, mai puternice si mai vii.

Mai mult... >